Angsten, we hebben ze allemaal. Angst om te falen, angst om iets kwijt te raken wat je dierbaar is, angst voor het onbekende, of angst voor kleine dingen. Een angst kan vervelend zijn en je soms behoorlijk tegenwerken in bepaalde situaties. Hieronder een aantal tips om je grootste angsten te overwinnen.

Angsten hebben we niet voor niets

Waar ben jij bang voor? Wat is je grootste angst? En nog belangrijker, waarom ben je daar bang voor? Waarom is dat je grootste angst? Volgens de psychologie zijn alle angsten die mensen hebben uiteindelijk terug te leiden naar de angst om dood te gaan. Oke, dat klinkt misschien een beetje drastisch, maar als je erover nadenkt is het niet gek. Vanuit de geschiedenis is de mens namelijk al constant bezig met overleven. Door bang te zijn, beschermt je lichaam zichzelf als het ware tegen de dood. Want als je bang bent voor iets, of angst voelt, dan blijf je er het liefst zo ver mogelijk van vandaan. Denk bijvoorbeeld aan een angst voor hoogtes, angst voor spinnen, muizen, of een angst voor kleine ruimtes. Allemaal natuurlijke reacties om je lichaam te beschermen.

Maar angsten kunnen ook lastig zijn

Je wordt bang en je lichaam reageert hierop door zichzelf te beschermen. Maar soms zijn deze angsten niet praktisch en kunnen ze je behoorlijk beïnvloeden in het dagelijks leven. Aan de ene kant heel vervelend maar aan de andere kant ook een uitdaging. Leer van je angt.

 

Tip 1: Benoem je angsten

Wanneer je je angst voelt opkomen, of je merkt dat je ergens bang voor bent, helpt het om je angst te benoemen. Ga voor jezelf na wat het is waar je precies bang voor bent. Wat is precies je angst? Wat zou het ergste zijn dat er zou kunnen gebeuren?

Door dit voor jezelf na te gaan en op te schrijven of uit te spreken kom je vaak tot de conclusie dat het meestal een angst is die helemaal niet nodig is. De kans dat het gebeurt is klein, of de angst is ongegrond. Dit helpt je bij het overwinnen van je angst.

16041163 Flat € 110 Shoes Black Angulus Lace With 7Hxwpqt

extra Voor Voeten Brede Hardloopschoenen online Hardloopschoenen 85TqZzwx

Tip 2: Wat zeggen je angsten?

Om alsmaar bang te zijn en angst te voelen, zonder er daadwerkelijk actie op te ondernemen, is nutteloos. Het kost je alleen maar energie en het geeft je geen fijner gevoel. Als je angst voelt of ergens bang voor bent kun je dit ook zien als een kans om te groeien. Vraag jezelf af: hoe kan ik hier iets van leren?

Dus stel: Je bent bang om je baan op te zeggen, omdat je bang bent dat je geen andere baan kunt vinden, dan zou je ergste angst in dit geval zijn: werkloos worden. Hoe kan deze angst je iets leren? En hoe kun je deze angst overwinnen? Je zou bijvoorbeeld kunnen gaan solliciteren, om vooraf al een nieuwe baan te vinden voordat je je huidige baan opzegt. Zo creëer je zekerheid voor jezelf.

 

Online Tassen Accessoires Mode nl Prijs Brixx Beslist Lage

Tip 3: Sneller je doel bereiken

Probeer te ontdekken wanneer je angst voelt of bang wordt. Welke momenten zijn dit? Benoem deze momenten en de bijbehorende angsten en probeer daarvan te leren. Zo kun je de angst in het vervolg zien aankomen en hierop inspelen, of juist een ander moment creeren om dit te voorkomen.

Levering Gouden Gratis De Voor Dames Collectie Schoenen • Bekijk zCzaw

Tip 4: Actie

Wil je echt actief aan de slag met grote angsten, of loop je al langere tijd rond met een bepaalde angst en wil het maar niet lukken om er vanaf te komen? Dan is het wellicht verstandig om professionele hulp te zoeken. Er zijn tegenwoordig veel verschillende cursussen, therapieën en methoden om je angst te overwinnen! Let’s go for it, zou ik zeggen!

Liefs, Lienke

 

 

Accessoires Online Lage Brixx nl Beslist Prijs Tassen Mode
Prijs Online nl Tassen Mode Accessoires Beslist Brixx Lage

One Response to “Je grootste angsten overwinnen”

Geef een reactie nl Rs Dames Trophy 02 Puma 0 Blauwroze Sneakers 369363 v8Zxqg

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AANMELDEN VOOR DE DEAR GOOD MORNING NIEUWSBRIEF
Mode Beslist Online Lage Tassen Brixx Prijs nl Accessoires
Je mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. Meer info vind je bij mijn privacybeleid.
Of Rugzak Blue Goedkoop Kopen Office Online Bogus Eastpak Out PqwxAn5fa